Hoe mijn talenten me helpen kiezen

Graag deel ik met jullie mijn ervaring hoe mijn talenten mij ook helpen om keuzes te maken. Kiezen is lastig. Er zijn niet voor niets veel mensen die enige vorm van keuzestress ervaren. Kiezen voor het een betekent automatisch ook dat je niet kiest voor het andere en dan ligt twijfel op de loer. Een van de zaken die kiezen voor de meeste mensen lastig maakt, is de behoefte om van te voren zeker te weten dat je de juiste keuze maakt.

Laat ik dan als eerste helpen om je blik te verruimen en realistisch te kijken naar het keuzeproces door met jullie de volgende universele waarheid te delen: HET IS ONMOGELIJK OM VAN TE VOREN ZEKER TE WETEN OF JE DE JUISTE KEUZE MAAKT!

Denk maar eens terug aan al die keuzes die je al hebt gemaakt in je leven. Wanneer wist je dat het de juiste keuze was?
Ja, precies, achteraf pas. Je hebt de ervaring die erbij hoort nodig om te kunnen beoordelen of het de juiste keuze was. En dat is altijd pas achteraf.

Wanneer ik voor een belangrijke keuze sta in mijn leven, vraag ik mijn talenten om hulp en dat doe ik in de vorm van een visualisatie. Ik ga er eens goed en ontspannen voor zitten en stel mij voor dat ik met al mijn 12 talenten in vergadering zit. In mijn geval is dat altijd buiten, op een open plek in een bos. Ik zit op een grote steen als de Koningin van mijn leven en mijn 12 talenten zitten een kring om me heen.

Ik leg hen dan deze vragen voor:

  • Welke van deze mogelijkheden heeft de grootste kans om mij naar mijn gewenste resultaat te leiden?
  • Welke mogelijkheden en onmogelijkheden zien jullie?
  • Wat is jullie advies aan mij?

Met de antwoorden van mijn talenten kan ik dan het beste besluit nemen met de informatie en de middelen die ik op dat moment heb. Mijn talenten zijn te vergelijken met deelpersoonlijkheden die in mij aanwezig zijn en helpen mij om de vraag vanuit meerdere hoeken te bekijken. Voor ieder talenten is namelijk weer iets anders van belang.

En zo kom ik relatief eenvoudig tot mijn besluit. En als dan gaandeweg blijkt dat deze keuze toch niet leidt tot het door mij gewenste resultaat, dan ontstaat er weer een nieuw keuzemoment en krijg ik de gelegenheid om bij te sturen met nog meer informatie tot mijn beschikking. Ik weet nu immers ook wat er niet werkt.

Ik kan je deze methode van harte aanbevelen. Eerlijk gezegd heb ik nog maar zelden keuzestress en ik leer je graag hoe jij dit ook kunt bereiken.