Het Talentenspel is een belangrijk onderdeel in mijn gereedschapskist. Het is een volledige coachmethode waarmee ik je in 4 - 6 sessies individueel begeleid via twee speelborden, naar het vinden van jouw levensmissie en het goed leren kennen van je 12 talenten. Het bijzondere aan het spel is dat we werken op de onbewuste laag, waardoor jouw intuïtie de kans krijgt een grote rol te spelen in het vinden van antwoorden. Je dagelijkse, analytische denken wordt even wat stil gelegd en je onderbewuste krijgt de kans zich vooral via beelden aan jou te presenteren. Dit levert verrassende resultaten op, die dieper gaan dan tijdens een "gewoon" gesprek en het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

Naast individuele trajecten organiseer ik ook regelmatig
1- of 2-daagse workshops in een kleine groep.

Het Talentenspel is heel geschikt voor het vinden van antwoorden op o.a. de volgende vragen:

  • Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?
  • Welke richting past het beste bij mij?
  • Waar word ik nu echt blij van?
  • Welke loopbaan past mij nog meer?
  • Welke zin geef ik aan mijn leven?
  • Welk talent mag ik gaan ontwikkelen?
  • Waarom werk ik mezelf soms zo tegen?
  • Hoe kan ik meer vanuit mijn hart leven?
  • Waar liggen mijn werkelijke verlangens?

Meer algemene informatie vind je hieronder en ook op de centrale website van Het Talentenspel www.talentenspel.nl

Vervolgborden

Als je in een traject de twee eerste spelborden hebt gespeeld, heb je misschien op enig moment de behoefte je talenten weer eens onder de loep te nemen. Het leven staat immers niet stil en verandering is er voortdurend. Daartoe zijn er nog twee vervolgborden ontworpen en met behulp van deze borden kun je inzichten uit het eerdere traject verder integreren, je missie aanscherpen of verdiepen en andere thema’s die inmiddels boven zijn komen drijven onderzoeken.
Voor het werken met deze vervolgborden kun je ook bij mij terecht.

Regelmatig organiseer ik de 1-daagse workshop Talent aan het werk! in Amersfoort, waarin je antwoorden kunt vinden op jouw loopbaanvragen. In een groep van max. 4 deelnemers ga je op onderzoek uit met mij als je gids. Wil jij deze workshop volgen met je eigen groep collega's of vrienden, dan kan dat zeker ook.
Zie dit document voor meer informatie: Talent aan het werk - 1-daagse 2022.pdf

Ontstaan van Het Talentenspel
Het Talentenspel is ontwikkeld door Willem Glaudemans, door wie ik ben opgeleid. Willem is voor mij een leraar en inspirator gebleven in mijn eigen leven. Hij is een man van vele talenten, maar dat is toch niet altijd handig. Want wat doe je met je leven als je zoveel verschillende talenten hebt die allemaal een andere kant op lijken te willen met je? Op een avond kreeg hij een wonderlijke ervaring. Hij zat thuis aan de keukentafel, deed zijn ogen dicht en had de ervaring alsof al zijn talenten om hem heen zaten. Hij ontdekte dat hij met ze kon praten en kon vragen wat hun rol was en wat ze nodig hadden om die te vervullen. Zo kreeg hij helderheid over zijn talenten en hun onderlinge samenhang en werd het hem duidelijk dat je je talenten niet zomaar hebt, maar dat ze altijd samenhangen met de levensmissie die je hier te vervullen hebt.

Vanuit deze ervaring ontstonden spelenderwijs de huidige spelborden en de talentenkaartjes.

Voor meer informatie over Willem Glaudemans, zie zijn website: www.willemglaudemans.nl. Bovenstaande ervaring kun je zelf ook teruglezen in zijn Boek van Wonderen (Uitgeverij AnkhHermes).

Archetypen
We werken in Het Talentenspel met kaartjes waarop de talenten staan beschreven als Archetypen. Deze kunnen worden gezien als de bouwstenen van ons onderbewuste. Het zijn collectieve patronen van de mensheid, die geactiveerd kunnen worden in dromen, visioenen, imaginaties, visualisaties en creatieve processen. Je komt ze tegen in sprookjes, mythen, legenden, oude verhalen, tekeningen, gedichten en films. Op dit meer onbewuste niveau liggen kennis en wijsheid over jou verborgen die je niet via de weg van de ratio en de analyse van je gedachten naar boven krijgt.

Het is mijn ervaring als talentencoach dat deze archetypische laag ervoor zorgt dat mensen tot veel diepere inzichten en wijsheden komen, waardoor werkelijke en blijvende transformatie mogelijk is.

Wil je er meer over lezen, dan raad ik je het Boek van de Levensmissie van Willem Glaudemans van harte aan (Uitgeverij AnkhHermes).